- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 641
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 641
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 641
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Etiketas: elgesys prie stalo 1
2009-11-11 15:00:00

jupiterimages nuotr.
Tikriausiai Jūs puikai išmanote etiketo taisykles, tačiau, jeigu jaučiate, kad kažką pamiršote arba tiksliai nežinote, kaip reiktų elgtis tam tikrose situacijose, tai primename pačius svarbiausius punktus.
1. Nesėskite, kol neatsisėdo moterys arba kol šeimininkė ar šeimininkas nepakvies sėstis. Jei ant stalo yra sudėtos kortelės su pavardėmis, reikia sėstis ten, kur nurodyta.
2. Jei svečiai jau sėdi prie stalo, į pavėlavusį svečią, nors ir labai garbingą, pernelyg daug dėmesio nekreipiama. Prie stalo vėlavimo priežastys neaiškinamos. Pavėlavęs svečias su kitais pasisveikina tik galvos linktelėjimu.
3. Nesėskite per toli ar per arti stalo. Atstumas iki stalo – per plaštaką.Ant stalo dedamos tik plaštakos. Nesiremkite į stalą alkūnėmis!
4. Neatsukite nugaros kaimynui, per jį nesišnekėkite su kitu asmeniu.
5. Vyras daugiausia dėmesio turi rodyti iš dešinės sėdinčiai moteriai, nesvarbu, ar jis jai pristatytas, ar ne.
6. Vyrams prie stalo leidžiama atsisagstyti švarką, tačiau kiekvieną kartą atsistojus reikia jį užsisagstyti arba bent rankos judesiu imituoti jo užsagstymą.
7. Servetėlės vieta – ant kelių, bet ne po kaklu. Pavalgius lūpos šluostomos lengvai prispaudžiant servetėlę, o ne smarkiai ja trinant. Panaudota servetėlė kelis kartus perlenkiama ir padedama ant lėkštės.
8. Išskleisti servetėlę galite tik tada, kai patiekalai jau patiekti visiems svečiams.
9. Nesistenkite būtinai pasemti paskutinį sriubos šaukštą ar suvalgyti paskutinį mėsos kąsnelį.
10. Šakutės ir peiliai ant stalo dedami tokia tvarka, kokia bus naudojami. Įrankiai sulygiuojami pagal kotų galus. Pirmiausia reikia imti toliausiai nuo lėkštės gulinčius įrankius.
2 psl.
Puslapis 1 iš 32. Jei svečiai jau sėdi prie stalo, į pavėlavusį svečią, nors ir labai garbingą, pernelyg daug dėmesio nekreipiama. Prie stalo vėlavimo priežastys neaiškinamos. Pavėlavęs svečias su kitais pasisveikina tik galvos linktelėjimu.
3. Nesėskite per toli ar per arti stalo. Atstumas iki stalo – per plaštaką.Ant stalo dedamos tik plaštakos. Nesiremkite į stalą alkūnėmis!
4. Neatsukite nugaros kaimynui, per jį nesišnekėkite su kitu asmeniu.
5. Vyras daugiausia dėmesio turi rodyti iš dešinės sėdinčiai moteriai, nesvarbu, ar jis jai pristatytas, ar ne.
6. Vyrams prie stalo leidžiama atsisagstyti švarką, tačiau kiekvieną kartą atsistojus reikia jį užsisagstyti arba bent rankos judesiu imituoti jo užsagstymą.
7. Servetėlės vieta – ant kelių, bet ne po kaklu. Pavalgius lūpos šluostomos lengvai prispaudžiant servetėlę, o ne smarkiai ja trinant. Panaudota servetėlė kelis kartus perlenkiama ir padedama ant lėkštės.
8. Išskleisti servetėlę galite tik tada, kai patiekalai jau patiekti visiems svečiams.
9. Nesistenkite būtinai pasemti paskutinį sriubos šaukštą ar suvalgyti paskutinį mėsos kąsnelį.
10. Šakutės ir peiliai ant stalo dedami tokia tvarka, kokia bus naudojami. Įrankiai sulygiuojami pagal kotų galus. Pirmiausia reikia imti toliausiai nuo lėkštės gulinčius įrankius.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: Tikriausiai Jūs
Rušiavimas: