- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 641
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 641
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 641
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Gėlės... salotų lėkštėje
2011-05-29 11:38:00

123rf.com
Pienės. Karčiuose pienės lapuose slypi visa pienių, kaip gydomųjų augalų, nauda. Tam, kad valgant tas kartumas taip labai nesijaustų, jį panaikinti galima keliais būdais.
Pats paprasčiausias - užpilti lapus verdančiu vandeniu. Tačiau tokio būdo minusas yra tas, kad lapeliai tampa minkšti, ne itin malonios konsistencijos. Kitas būdas - supjaustytus lapus apipilti sūdytu vandeniu (šaukštui druskos litras vandens).
Dar vienas būdas - balinimas. Tam reikia pienių lapus kelias dienas palaikyti visiškoje tamsoje: galima uždengti tamsia plėvele, kartonine dėžute. Po kelių dienų turėsite puikių traškių lapų salotoms.
Primulė
Primulės lapų Vakarų Europoje dedama į salotas. Jų skonis malonus, o sudėtyje gausu askorbo rūgšties. Šie lapai puikiai dera su svogūnų laiškais ir agurkais. O štai britai saulučių žiedais puošia salotas ir sumuštinius, jų lapelių deda į salotas.
Paprastoji garšva
Viena labiausiai mūsų daržuose vešinčių piktžolių. Tai iš tiesų skanus augalas, kurio maistui naudojami jauni lapeliai. Beje, sriuba iš garšvos lapelių kur kas skanesnė nei iš dilgėlių. Skoniu jie primena morkas ir šiek tiek petražoles. Jaunų garšvos lapų galima dėti į kiaušinienę, salotas, įdarus pyragams.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Rušiavimas: