• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Gėlės... salotų lėkštėje

Autorius: Lietuvos Sveikata
2011-05-29 11:38:00

Gėlės... salotų lėkštėje
123rf.com
Pienės. Karčiuose pienės lapuose slypi visa pienių, kaip gydomųjų augalų, nauda. Tam, kad valgant tas kartumas taip labai nesijaustų, jį panaikinti galima keliais būdais.

Pats paprasčiausias - užpilti lapus verdančiu vandeniu. Tačiau tokio būdo minusas yra tas, kad lapeliai tampa minkšti, ne itin malonios konsistencijos. Kitas būdas - supjaustytus lapus apipilti sūdytu vandeniu (šaukštui druskos litras vandens).

 Dar vienas būdas - balinimas. Tam reikia pienių lapus kelias dienas palaikyti visiškoje tamsoje: galima uždengti tamsia plėvele, kartonine dėžute. Po kelių dienų turėsite puikių traškių lapų salotoms.
 
Primulė

 Primulės lapų Vakarų Europoje dedama į salotas. Jų skonis malonus, o sudėtyje gausu askorbo rūgšties. Šie lapai puikiai dera su svogūnų laiškais ir agurkais. O štai britai saulučių žiedais puošia salotas ir sumuštinius, jų lapelių deda į salotas.
 
Paprastoji garšva

 Viena labiausiai mūsų daržuose vešinčių piktžolių. Tai iš tiesų skanus augalas, kurio maistui naudojami jauni lapeliai. Beje, sriuba iš garšvos lapelių kur kas skanesnė nei iš dilgėlių. Skoniu jie primena morkas ir šiek tiek petražoles. Jaunų garšvos lapų galima dėti į kiaušinienę, salotas, įdarus pyragams.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus