• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Į ką reikia atkreipti dėmesį perkant sultis?

Autorius: Grozioklubas.lt, freedigitalphotos.net
2012-10-02 15:33:00

Į ką reikia atkreipti dėmesį perkant sultis?
kokybiškose sultyse išlieka apie 80 proc. C vitamino
 Žinoma, geriausiai yra gerti šviežias sultis. Vis dėl to, šiuolaikiniai konservavimo būdai tikrai leidžia išsaugoti didelę naudingų medžiagų ir mikroelementų dalį. Dalis vitaminų, žinoma, žūsta jas apdirbant.

 Ir vis dėl to didesnė dalis išlieka. Pavyzdžiui, kokybiškose sultyse išlieka apie 80 proc. C vitamino, o jis, kaip žinia, yra pats jautriausias. Todėl jei neturite laiko ir jėgų spausti sultis patys, drąsiai keliaukite į prekybos centrą. Ypač tai aktualu žiemos pabaigoje ir pavasarį, kai mūsų organizmui gyvybiškai reikalingi gyvi vitaminai. Taigi, į ką reikia atkreipti dėmesį, perkant sultis?
Į ką reikia atkreipti dėmesį perkant sultis?

1. Išanalizuokite informaciją ant pakuotės. Sultyse neturėtų būti jokių aromatizatorių, skonio stipriklių ir dažiklių. Jei tai nėra nektaras, tuomet čia neturi būti cukraus ir rūgštį reguliuojančių medžiagų. Daržovių sultyse ant pakuotės būtinai turi būti nurodytas druskos ir prieskonių turinys. Ir, žinoma, galiojimo laikas. Nei sultyse, nei nektaruose negali būti dirbtinių konservantų.

2. Geriausiai pirkti pirmojo spaudimo sultis – vėlgi informacijos ieškokite ant pakuotės. Tokios sultys yra gaunamos iš ką tik surinktų vaisių arba daržovių, mechaniškai išspaustos, pasterizuotos ir išlaiko savo naudingas savybes.

3. Pagal galimybes naudokite organines sultys, t.y. gaminamas iš žaliavos, auginant be cheminio apdirbimo. Šiais laikais sodininkai augindami vaisius ir daržoves naudoja daugiau nei 100 įvairiausių pesticidų.

4. Suaugusiems ar vaikams? Manoma, kad sultys vaikams yra kokybiškesnės. Gal ir taip. Tačiau jokio išskirtinumo „švarioms vaikiškoms sultims“ negalima būtų suteikti.

5. Pati geriausia sulčių pakuotė – stiklinis buteliukas. Specialistai mano, kad nei viena šiuolaikinė pakavimo medžiaga nepakeis stiklo, kalbant apie naudingų medžiagų išsaugojimą ilgesnį laiką. Ir čia „kaltas“ deguonis, kuris gali patekti per pakuotės mikroskopinius sulenkimus. Patekdamas į sultis, jis sudaro chemines reakcijas, kurios blogina kokybę ir sultys netenka nemažai naudingų medžiagų.



Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus