• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kaip laikyti sūrį namuose?

2009-02-09 00:00:00

Kaip laikyti sūrį namuose?
Eli.lt; Jupiterimages nuotr.

Sūrių racionas yra labai platus. Gaminami šimtai jų rūšių visame pasaulyje. Suskirstyti sūrius galima pagal tai, iš kokio pieno jie pagaminti – nugriebto, nenugriebto, pasterizuoto, nepasterizuoto. Pienas gali būti karvės, ožkos, avies ar net kupranugarės. Kiekvienas sūrio mėgėjas turi savo mėgstamą rūšį. Iki šiol vyravęs pakankamai neigiamas požiūris į pelėsinius sūrius pradeda keistis. Vis daugiau žmonių atranda jų maloniąsias skonio savybes ir nebesako, jog tai tik nemalonaus kvapo supelijęs sūris.

Sūrio skonio savybėms labai svarbi yra aplinka, kurioje jis laikomas. Taigi patariame, kaip laikyti sūrį namuose:

  • Geriau sūrio pirkti mažiau, bet dažniau. Taip visada galėsite džiaugtis puikia jo kokybe.

  • Nelaikykite sūrio šalia stipriai kvepiančio maisto. Kadangi sūris kvėpuoja, tai jis gali prisigerti šalia esančių kvepiančių medžiagų, o tai tik sugadins vertingąsias skonio savybes.

  • Tinkamiausia temperatūra sūriui laikyti yra tokia, kokioje jis brendo. Namie laikyti sūrius patariama vėsiausioje šaldytuvo dalyje.

  • Jei nusipirkote sūrio su pelėsiu, nepamirškite jo uždengti, nes antraip pelėsių sporos gali išplisti ne tik ant kitų sūrių, bet ir ant šalia esančių maisto produktų.

  • Pelėsinius sūrius šaldytuve galima saugoti net iki trijų savaičių.

  • Jei šaldytuve yra kelių rūšių sūrių, patartina kiekvieną sūrį atskirai suvynioti į aliuminio foliją arba laikyti plastmasinėje dėžutėje.

  • Kai kuriuos pelėsinius sūrius („Parmesan“; „Camembert“ ir tt.) galima užšaldyti iš šaldiklyje. Išėmus iš šaldiklio tokį sūrį, parą reikėtų palaikyti šaldytuve prieš valgant.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:
Komentarai Siųsti draugui

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Eli.lt Testai