- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 12
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34896
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 8. Nėštumo požymiai be testo 164
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. Nėštumo požymiai be testo 164
- 4. Kūno signalai 12
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34896
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 12
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34896
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 11
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
Kaip laikyti sūrį namuose?
2009-02-09 00:00:00

Eli.lt; Jupiterimages nuotr.
Sūrių racionas yra labai platus. Gaminami šimtai jų rūšių visame pasaulyje. Suskirstyti sūrius galima pagal tai, iš kokio pieno jie pagaminti – nugriebto, nenugriebto, pasterizuoto, nepasterizuoto. Pienas gali būti karvės, ožkos, avies ar net kupranugarės. Kiekvienas sūrio mėgėjas turi savo mėgstamą rūšį. Iki šiol vyravęs pakankamai neigiamas požiūris į pelėsinius sūrius pradeda keistis. Vis daugiau žmonių atranda jų maloniąsias skonio savybes ir nebesako, jog tai tik nemalonaus kvapo supelijęs sūris.
Sūrio skonio savybėms labai svarbi yra aplinka, kurioje jis laikomas. Taigi patariame, kaip laikyti sūrį namuose:
- Geriau sūrio pirkti mažiau, bet dažniau. Taip visada galėsite džiaugtis puikia jo kokybe.2 psl. Puslapis 1 iš 2
- Nelaikykite sūrio šalia stipriai kvepiančio maisto. Kadangi sūris kvėpuoja, tai jis gali prisigerti šalia esančių kvepiančių medžiagų, o tai tik sugadins vertingąsias skonio savybes.
- Tinkamiausia temperatūra sūriui laikyti yra tokia, kokioje jis brendo. Namie laikyti sūrius patariama vėsiausioje šaldytuvo dalyje.
- Jei nusipirkote sūrio su pelėsiu, nepamirškite jo uždengti, nes antraip pelėsių sporos gali išplisti ne tik ant kitų sūrių, bet ir ant šalia esančių maisto produktų.
- Pelėsinius sūrius šaldytuve galima saugoti net iki trijų savaičių.
- Jei šaldytuve yra kelių rūšių sūrių, patartina kiekvieną sūrį atskirai suvynioti į aliuminio foliją arba laikyti plastmasinėje dėžutėje.
- Kai kuriuos pelėsinius sūrius („Parmesan“; „Camembert“ ir tt.) galima užšaldyti iš šaldiklyje. Išėmus iš šaldiklio tokį sūrį, parą reikėtų palaikyti šaldytuve prieš valgant.
-
-
-
-
-
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis -
- Plius dydžio modelis atkartojo „Victoria’s Secret“ nuotraukas (foto)
- Savaitės horoskopas (lapkričio 13 – 19 d.)
- Grožio astrologija: kada geriausia kirptis plaukus?
Rušiavimas: