- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 664
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 664
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 664
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Kaip marinuoti grybus

Bet kokius marinavimui skirtus grybus (geriausia stiklainyje marinuoti vienos kurios rūšies grybus) reikia nuvalyti, nuplauti ir nuvirinti. Nuvirintus grybus galima palikti puode per naktį, nes grįžus iš miško, dažniausiai tą diena marinuoti noro nebelieka...
Marinavimui skirtus grybus nupilame per rėtuką ir lengvai nuplauname. Tada suverčiame į virimui skirtą puodą, užpilame vandeniu su šiokia tokia atsarga ir užkaičiame. Dedame druskos ir įpilame acto. Kiek? Literatūroje nurodomi druskos bei acto kiekiai yra labai dideli. Neverta aklai to laikytis. Grybai tokiame marinate gal ir negenda, bet ir valgyti juos menkas malonumas. Stenkitės, kad marinatas būtų skanus, su nestipriai prasimušančia rūgštele ir sūrymu. Jei per sūru ar per rūgštu, įpilkite vandens, keiskite šių dviejų ingredientų proporcijas, kol rasite “savo” variantą. Beje, specialistai teigia, jog tik marinuoti grybai yra apsaugoti nuo botulzimo sukėlėjų išskiriamo nuodo.
Kai grybai užvirs, pavirkime 5-6 minutes. O kol verda, į paruoštus tuščius stiklainius dedame po kelis žirnelius juodųjų ir kvapiųjų pipirų, po lauro lapą, 1-2 gvazdikėlius, žiupsnelį kalendros sėklų, galima ir po šakelę krapų bei skiltelę česnako. Tada ant viršaus supilame grybus su skysčiu, kuriame jie virė. Skystis turi apsemti grybus ir geriausia, kai oro tarpelių stiklainiuose nelieka.
Rušiavimas: