• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kaip valgyti omarą

Autorius: Eli.lt
2010-01-17 07:00:00

Kaip valgyti omarą
jupiterimages.com nuotr.

Prancūzijoje, Bretanės ir Normandijos pakrantėse, žvejojami omarai dažniausiai keliauja tiesiai į geriausius Paryžiaus ar Londono restoranus, bet kartais pasiekia ir Lietuvą.

Išvirtas paraudonuoja

Tai mėlynieji, Europietiško tipo omarai, kurių kiautas labai kietas, o mėsa ypač skani. Septynerių metų omaras būna vidutiniškai 30 cm. ilgio, sveria apie 900 g.

Sužvejoti omarai kurį laiką palaikomi specialiame narve, jūros vandenyje, kad gyvūnams praeitų patirtas stresas, nes nuo to gali nukentėti ypatingas mėsos skonis.

Išvirus omarą, melsvai juoda spalva tampa ryškiai raudona, todėl jie kartais vadinami "jūrų kardinolaisā€¯.

Skaniausia omaro, kaip ir kitų vėžiagyvių, dalis slypi po kietu kiautu – žnyplėse, kojose, uodegoje.

Pasirūpinkite įrankiais

Valgant neišdarinėtą omarą reikėtų pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę.

Prieš darinėjant omarą derėtų pasirūpinti įrankiais ir indais. Jums reikės peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms sudėti, dubens pirštams nusiplauti.

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus