- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.
Pagal baltymų kiekį pupeles galima lyginti su mėsos produktais, todėl patiekalai iš pupelių mėgiami sutinkant vegetarus svečius. Pupelės išsiskiria maloniu skoniu su riešutiniu prieskoniu, o tai leidžia derinti šį patiekalą su įvairiais prieskoniais, taip pat gaminti jų pagrindu padažus.
Jei jau susiruošėte virti pupeles, jums reikės pačių pupelių, kiaurasamčio, o taip pat ir plataus puodo, kuriame ir virs pupelės. Visų pirma pupeles reikia gerai išvalyti nuo įvairių nešvarumų: išberkite jas ant stalo ir išvalykite visas šiukšles, įvairius akmenėlius, o taip pat išrinkite pupeles netinkančias virimui.
Tuomet reikia nuplauti pupeles: įpilkite jas į kiaurasamtį ir kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Kai pupelės nuplautos, jas būtina užmerkti maždaug 8 valandoms – palikite jas mirkti nakčiai. Į puodą išberkite nuplautas pupeles ir užpilkite vandeniu. Vandens turi būti dukart daugiau nei pačių pupelių.
Po aštuonių valandų nupilkite vandenį nuo pupelių ir vėl užpilkite tokiu pačiu kiekiu vandens. Užkaiskite puodą, o užvirinus sumažinkite ugnį ir virkite pupeles apie valandą.
Kaip virti raudonąsias pupeles, jei neturite laiko jas užmerkti? Pabandykite pasinaudoti šiuo patarimu. Į didelį puodą įpilkite vandens, užvirinkite jį, o į virintą vandenį suberkite paruoštas pupeles (aprašyta aukščiau). Uždarykite puodą dangčiu ir vėl užvirinkite puodą, praėjus dviems minutėms išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą šiltoje vietoje valandai. Po valandos pupeles kruopščiai išmaišykite, jei reikia – pripilkite vandens ir vėl pastatykite virti.
Rušiavimas: