- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Kas kuria prieskonių madą?

Šnekėti daugiau negu dviem kalbomis, naudoti maistui tai, kas būdinga skirtingų kraštų virtuvėms, tapo įprasta. Globalizacija lėmė ir naujų prieskonių madų įsigalėjimą Lietuvoje. Pamenate, kad dar visai neseniai populiariausia prieskoninė žolelė būdavo krapai iš močiučių daržų? Dabar gi tendencijos kiek kitokios.
Nepaisant to, kad žmonės naudoja vis daugiau anksčiau mūsų krašte egzotiškais laikytų prieskonių, natūralumas iki šiol išliko vienu iš svarbiausių prieskonių mados bruožų. Prieskoninės žolelės yra natūralus produktas, padedantis paryškinti gryną skonį ir juo pasimėgauti. Tačiau neapsiribojama vien tuo, ką galima užsiauginti savo daržuose.
Globalizacija atnešė ne tik multikultūrinį bendravimo suvokimą, bet ir leido įsigalėti įvairių kraštų maisto gamybos tradicijoms mūsų virtuvėje. Mūsų kraštus pasiekusi populiari Viduržemio jūros šalių virtuvė suteikia galimybę ne tik skanauti puikų maistą, – maisto gamybos procesas tampa žmonių bendravimo ir laisvalaikio praleidimo būdu, o prieskoniai šiam procesui suteikia įvairiausių skonio atspalvių. Tai primena senus laikus Lietuvoje, kai šeimininkės puikiai žinojo, kaip derinti prieskonines žoleles su maistu, kas prie ko tinka. Dabar viskas paprasčiau – galima įsigyti jau suderintų prieskoninių žolelių mišinių (pavyzdžiui, česnakų ir petražolių mišinio persilado, picų prieskonių, Viduržemio jūros šalių prieskonių mišinių).
„Aukštoji prieskonių“ mada
„Bazilikus galima būtų iš tiesų priskirti prieskonių Haute Couture, tai šiuo metu viena iš populiariausių prieskoninių žolelių, taip pat ir Lietuvoje, sako Dainė Žalaitė, „Santa Maria“ rinkodaros vadovė. – Tačiau tokių prieskonių, kaip krapai, rozmarinai, čiobreliai ar picų prieskonių pagrindą sudarančių raudonėlių tai pat negalima priskirti „gatvės madai“. Tai visada populiarūs prieskoniai: anksčiau jie buvo labiau vartojami virtuvės gurmanų, dabar jie prieinami kiekvienam iš mūsų. Taigi galima sakyti, kad šiais laikais visi galime pasijusti gurmanais“.
- Rudens dramatizmas Haute Couture (foto)
- Mados žodynėlis | Ką reiškia…
- „Domino“ teatro ir Juozo Statkevičiaus mados dirbtuvės verda!
Rušiavimas: