• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kas sakė, kad uogienės yra nuobodu?

Autorius: Gerda Zemenskaitė
2010-09-14 15:00:00

Kas sakė, kad uogienės yra nuobodu?
Jupiterimages.com

Poreikį saldumynams jaučia kone kas antras žmogus. Valgyti cukrų kilogramais – neverta, tačiau kartais save palepinti galime visi. Šiuolaikinių konditerijos parduotuvų lentynos lūžta nuo pačių įvairiausų kepinių, tortų ir kitokių saldumynų. Tačiau gaila, kad produktai bei medžiagos, naudojamos jų gamybai, ne visada teigamai veikia mūsų sveikatą.

 
Uogienė – geriausias desertas


Skanėstas paruoštas savomis rankomis – uogienė. Garbingą vietą tarp įvairių naminių maisto atsargų visuomet užimdavo uogienė. Ir šiandien šis uogų, vaisių, daržovių derinys yra populiarus. Juk šis desertas ne tik gardus, bet ir naudingas sveikatai.

Šaltomis žiemos dienomis uogienė iš aviečių ir serbentų taps geriausiu vaistu, atsiradus gripo arba peršalimo simptomams. Obuolių, kriaušių, slyvų ir abrikosų uogienės bus puikiausias šventinio pyrago įdaras. Dar kitokios uogienės labai tiks prie arbatos. Neverta galvoti, kad uogienė – tai banalu ir nuobodu. Yra didžiuliai šio deserto kiekiai ir paruošti jį galima iš visko, ko tik norite. Ją verda š arbūzų luobelių, pienių, žalių pomidorų ir kitokių produktų.


Uogienė iš graikiškų riešutų


Labai įdomus uogienės receptas iš graikiškų riešutų. Tik būtina apsišarvuoti kantrybe. Šis desertas reikalauja daug dėmesio ir laiko, kad gautųsi skanus delikatesas. Teks nemažai paplušėti. Esmė tame, kad graikiški riešutai, iš kurių verdama uogienė, turi aitrų ir kartų skonį. Taigi, šių trūkumų šalinimas reikalauja nemažai laiko, taip pat ir daug darbo. Norint paruošti riešutus, visų pirma, išmirkykite juos šaltame vandenyje.


Uogienė iš rožių žiedlapių


Labai įdomus desertas – uogienė iš rožių žiedlapių. Šis patiekalas pasižymi neapsakomu aromatu. Be to, jam nereikia ypatingų žiedų rūšių, skaniausias patiekalas gaunamas iš paprasčiausios erškėtrožės arba raudonos kvapiosios rožės. Šio deserto paruošimas turi savo gudrybę:  kad tokia uogienė gautųsi ypatingai švelni, būtina nuo kiekvieno žiedlapio nupjauti baltą galiuką.


Ir Jūs iki šiol manote, kad uogienė yra banalu ir nuobodu?

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus