• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kiniškos tradicijos braunasi į lietuvišką virtuvę

Autorius: eli.lt
2013-02-01 19:14:00

Kiniškos tradicijos braunasi į lietuvišką virtuvę

Kiniškos maisto gaminimo tradicijos siejamos su mitybos ritualais ir sveika gyvensena vis labiau užkariauja lietuvišką virtuvę. Rytietiški patiekalai vilioja savo nekoloringais ingridientais ir saikingu maisto vartojimo būdu.

 

Tokius pokyčius galima paaiškinti ne tik mitybos įpročių kaita, bet ir gyvenimo būdo pokyčiais. Žmonės pažinę kitas kultūras įtraukia į savo gyvenimą tam tikras tradicijas, jas perduoda savo draugams. Per kultūrų pažinimą atrandama ir nauji produktai pirkinių krepšelyje: sojos, ryžiai, kviečiai, kukurūzai, saldžiosios bulvės, žaliosios garstyčios, kinų kopūstai ir kiti.

 

Kinietiškų patiekalų gaminimimą galima pavadinti manipuliacija pagrindiniais ingridientais. Dažniausias pasitaikantis kompleksas – grūdinės kultūros, ryžiai, daržovės ir mėsa, tačiau būtinai tinkamai subalansuotas ir papildytas žolelėmis.Taip pat, būtina gaminant išlaikyti spalvą ir tesktūrą, o svarbiausia – patiekalas turi būti ruošiamas ir valgomas ramiai bei harmoningai.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus