• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kokį skrudintuvą išsirinkti?

Autorius: Happywoman.ru
2012-03-01 09:38:00

Kokį skrudintuvą išsirinkti?
Freedigitalphotos nuotr.
Koks gi rytas be puodelio kavos ir traškaus skrebučio? Užsiplikyti kavos nesudėtinga. O štai norint išsikepti skrebutį prireiks skrudintuvo (tosterio). Jei kaip tik ieškote šio prietaiso savo virtuvei, verta žinoti, kokį išsirinkti.

Skrudintuvai skirti kepti iš karto keletą gabalėlių duonos. Taigi visų pirma nuspręskite, kiek būtent gabalėlių norėtumėte kepti?

Skrudintuvai dviems riekelėms populiariausi. Skyreliai yra greta vienas kito. Šie skrudintuvai pakankamai kompaktiški, tačiau tam, kad iškeptumėte didelį kiekį skrebučių, pavyzdžiui, prieš vakarėlį, prireiks laiko.

Dviejų riekelių skrudintuvai gaminami įvairių spalvų ir formų. Kai kurie prietaisai turi ir atskirus kaitinimo elementus kiekvienam skyreliui. Tai reiškia, kad jei kartais sugalvotumėte kepti ne du, o vieną skrebutį, kaistų tik vienas elementas ir tuščiai neeikvotumėte elektros energijos.

Skrudintuvai, kuriuose vienu metu galima skrudinti 4 riekeles, skirti didesnėms šeimoms arba tiems, kas dažnai gamina pusryčius didesniam kiekiui žmonių. Šie skrudintuvai būna dviejų tipų.

Jei 4 skyreliai suprojektuoti vienas už kito, įtaisas užims daugiau vietos virtuvėje. Būna ir tokių, kuriuose skyreliai sudėlioti poromis – tokie įtaisai bus ilgesni ir siauresni, paprastai kaip tik toks variantas virtuvėje būna patogesnis, ypač jei ketinate skrudintuvą statyti ant siauro paviršiaus – pavyzdžiui, lentynėlės.

Populiariausi 4 skyrelių skrudintuvai – tokie, kurie turi atskirą valdymą dešiniajam ir kairiajam skyriui. Toks modelis leidžia naudoti po vieną sekciją atskirai,taip pat jame galima kepti skirtingo tipo skrebučius, iš skirtingos duonos – galima apskrudimo lygį koreguoti individualiai. Tiesa, šių skrudintuvių spalvos ir dizainas jau nebėra toks įvairus kaip skrudintuvų, skirtų 2 skrebučiams.

Jei skrudinate ne tik sumuštinių duonos riekes, bet ir įvairius kitus kepinius – pavyzdžiui, norėtumėte taip pašildyti ragelius ar bandeles, pirkite įvairių tipų duonai skirtą skrudintuvą. Jo skyreliai bus platesni ir gilesni, juose galima kepti didesnes, storesnes riekeles, kaitinimo elementas didesnis, geriau apskrunda ir viršutinė, ir apatinė dalis. Tokiame skrudintuve turėtų būti ir grotelės, kurios prilaikytų duoną skyrelio viduryje, kad ji nepridegtų.

Geri skrudintuvai turi ir atskirą padėklą trupiniams: tokius valyti gerokai lengviau.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus