• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Mažos moterų gudrybės virtuvėje  1 

Autorius: www.eli.lt
2008-12-07 00:00:00

Mažos moterų gudrybės virtuvėje
"Gamma" nuotr.
Šakutes ir peilius sumerkite į vandenį, kuriame virė bulvės, ir pavirkite 10 minučių. Efektą pamatysite pati.


Užstringančius virtuvinius stalčius rekomenduojama patrinti muilu arba parafinu (žvake). Paskui jie darinėsis lengvai ir negirgždės.


Kepimui geriausiai tinka vidinė jautienos dalis (išpjova) arba šoninės dalys – plonas ir storas kraštas.


Jeigu norite virti sriubą, geriausiai rinktis jautienos šoninės, uodeginės arba mentės dalį.


Kieta jautiena bus minkšta ir lengvai pervirs, jeigu vakare gabalą iš visų pusių ištrinsite sausomis garstyčiomis ir palaikysite per naktį. Prieš gamindama mėsą nuplaukite po šaltu vandeniu.


Kad mėsa greičiau išsitroškintų, į padažą, kuriame ji troškinasi, reikia įpilti 1 – 2 stalinius šaukštus acto (acto kiekis priklauso nuo mėsos kiekio).


Kai mėsą kepate orkaitėje, ją reikėtų šlakstyti tik karštu sultiniu arba karštu vandeniu. Šlakstant šaltu vandeniu, mėsa kietėja.


Kai kepate šnicelius arba muštinius, prieš tai pašalinkite visas gyslas – kitaip jos susisuka ir mėsa tampa beformė ir kieta.


Prieš pašildydama mėsą, kurią pagaminote išvakarėse, pašlakstykite ją šaltu vandeniu, į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir pašildykite ant nedidelės ugnies. Tuomet mėsos skonis bus kaip ką tik iškeptos.


Plėvelę nuo kepenų pašalinsite lengvai, jeigu kepenis minutei panardinsite į karštą vandenį. Jaučio kepenis prieš gaminimą (kepimą) rekomenduojama pamirkyti piene – tuomet jos bus minkštesnės ir skanesnės.


Keptos žąsies, anties, paršelio odelė bus traški, jeigu baigiant kepti nuliesite ją šaltu vandeniu.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Ilona
2010-01-30 21:47:40
nereikia daryti jokiu gudrybiu, nes gaminu is arvi kalakutienos daug ka, visi megsta sita mesyte, nes yra minskta, visad sviezia.