• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Nauji žalios arbatos skoniai

Autorius: Eli.lt
2012-01-02 16:17:00

Nauji žalios arbatos skoniai

Žalioji arbata

Lengva žalioji arbata su švelniu žolelių prieskoniu. Elegantiškos šviesiai geltonos spalvos ir žalsvo atspalvio. Gaivinanti, malonaus aromato ir skonio.

 Žalioji arbata senčia

Švelnaus skonio žalioji arbata be priedų. Juntamas garintai žaliajai arbatai būdingas švelnus saldumas.

 Žalioji arbata su mėtomis

Nuostabiai gaivinanti ir žvalumo suteikianti žalioji arbata. Pavadinimas „Moroccan Mint“ kilo iš Maroke gyvuojančios tradicijos po pietų patiekiamą žaliąją arbatą pagardinti mėtų lapeliais.

 Žalioji arbata su jazminų žiedlapiais

Maloniai gaivinanti kvapni švelnaus skonio žalioji arbata. Žalioji arbata su jazminų žiedlapiais maišoma jau šimtmečius, nes švelnus jazminų žiedlapių saldumas nuostabiai papildo subtilų žaliosios arbatos skonį ir aromatą.

Žalioji arbata su citrinžolėmis
 

Gardžiai citrinomis kvepianti žalioji arbata. Sodrus žaliosios arbatos skonis tobulai dera su ryškiu citrinų aromatu.

Puero arbata

Puero arbata ypač vertinama Kinijoje, nes manoma, kad ji turi gydomųjų savybių. Ši arbata gaminama tam tikromis sąlygomis fermentuojant žaliosios arbatos lapelius, todėl įgauna unikalų tik jai būdingą skonį. Dėl šios savybės Junanio provincijoje auginamas ir apdorojamas pueras dažnai laikomas atskira arbatos rūšimi. Pikantiškas jo skonis nustebins ir pavergs jau nuo pirmo gurkšnio.

Kvapi pavasarinė ulongo arbata
 
 
Ulongas – tai dalinės fermentacijos arbata, turinti ir žaliosios, ir juodosios arbatos skonio savybių. Aristokratiška išskirtinio skonio ir aromato „Dilmah“ arbata „Tie Guan Yin“ – švelnesnė nei tradicinė ulongo arbata, nuostabiai dvelkianti orchidėjomis ir švelni lyg aksomas.

Anot legendos, Kinijoje, Fudziano provincijoje, buvo griūvanti Tieguanyin – Geležinės gailestingumo deivės – šventykla. Šalia gyvenęs valstietis Wei neturėjo lėšų jai suremontuoti, tačiau du kartus per mėnesį ją iššluodavo ir uždegdavo smilkalų. Vieną naktį jis susapnavo Gailestingumo deivę. Ji padėkojo jam už rūpestį ir pasakė, kad už šventyklos yra paslėptas lobis. Kitą dieną Wei už šventyklos rado arbatos daigelį. Valstietis pasodino daigelį savo lauke, ir iš jo išaugo nuostabus arbatos krūmas. Wei pasidalinęs šio krūmo daigais su kitais kaimo gyventojais, ir kaimas ėmęs garsėti nuostabaus skonio bei aromato arbata, kuri buvo pavadinta Gailestingumo deivės garbei. Kaimo gyventojai sėkmingai šią arbatą augino bei ja prekiavo ir uždirbę pakankamai lėšų suremontavo Tieguanyin šventyklą.

 Kaip plikyti žaliąją, Ulongo ir Puero arbatą
 
Šių rūšių arbata išsiskiria itin subtiliu skoniu. Prieš patiekiant ją, kaip ir bet kokią arbatą, reikia rūpestingai paruošti. Naudokite šviežią vandentiekio vandenį, o jei jis kietas, – šaltinio. Arbatinyje užvirkite vandenį ir palikite apie minutę pastovėti.

Į puodelį įdėkite vieną arbatos maišelį ir įpilkite maždaug 220 ml vandens. Po minutės pamaišykite, palaukę dar minutę arbatos maišelį iš puodelio išimkite.
 

Žalioji, ulongo ir puero arbata geriama gryna – be pieno ar cukraus. Šių rūšių arbatą, kitaip nei juodąją, galima plikyti keletą kartų, tik kas kartą plikymo trukmė pailgėja 30–60 sekundžių.

 Arbata gaivina kūną, minkština širdį, budina mintį.
Avicena


Arbata – kaip draugystė. Geriausia, kai ji tikra.
Senovės kinų išmintis


Arbatą gerkite lėtai ir pagarbiai, tartum ji būtų ašis, apie kurią sukasi pasaulis: pamažu, ramiai, neskubėdami.
Thich Nat Hahn
 

Gerbdamas 5000 metų tradiciją, pažadėjau, kad mano žalioji arbata bus natūrali. Ir pažadą ištesėjau - visa žalioji arbata "Dilmah" yra natūrali, be priedų arba tik su natūraliais priedais.
Merrillas J. Fernando, Dilmah įkūrėjas.

 


 

 

 

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus