- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 667
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 667
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 667
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Patarimai šeimininkei: kaip pasirinkti mocarela sūrį

(it. mozzarella) sūrio.
Šviežia mocarela - tai šviežias, jaunas (nebrandintas), minkštas ir šlapias sūris. Parduodamas išmirkytas savose išrūgose. Deja, tai, ką matome prekybos centrų lentynose - toli gražu nėra tikroji mocarela. Nors mocarelos sūris gali būti gaminamas iš pasterizuoto ir nepasterizuoto karvių pieno, autentiška ir tikra mocarela gaminama tik iš buivolių pieno. Ant tokio sūrio pakuotės turi būti užrašyta “Mozzarella di Bufala”.
Hermetiškoje pakuotėje tikroji mocarela tinkama vartoti tik maždaug mėnesį.
Iš karvių pieno gaminamą mocarelą patys italai vadina “fior di latte” (pieno gėlė). Jo skonis šiek tiek skiriasi, be to, taip pagamintas sūris yra pigesnis.
Maži, maždaug 2,5 cm skersmens šviežio mocarelos rutuliukai, marinuoti gryname arba prieskoniais pagardintame alyvuogių aliejuje, vadinami “boconccini”. Rūkytas sūris vadinamas “mozzarella affumicata”. “Manteca” yra šviežias mocarela sūris, apvyniotas aplink sviesto gabalėlį.
Šviežia mocarela turi būti balta, minkšta ir elastinga. Perpjovus sūrio rutuliuką iš jo turi išbėgti šiek tiek balto skysčio. Tačiau ne vienas virtuvės šefas pripažįsta, kad vietinių gamintojų mocarela dažnai būna kartoka, kieta ir sausa. Tiesa, tokie sūriai dažnai būna pigesni. Taigi rinktis teks jums patiems.
Pirmiausia, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį pirkdami mocarelą - tinkamumo vartoti laikas. Kadangi šis sūris labai greitai genda, prekybos tinklai ne visada spėja
jį parduoti.
Jeigu mocarelos tinkamumo vartoti laikas pasibaigęs arba besibaigiantis, sūris bus gelsvos spalvos, kartokas. Atsiranda ir nemalonus rūgstančio pieno kvapas.
Rušiavimas: