• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Patarimai šeimininkėms  1 

Autorius: www.lsveikata.lt
2009-09-29 08:01:00

Patarimai šeimininkėms
Jupiterimages nuotr.
Apie sriubą. Vermišeliai ir kitų rūšių makaronai, taip pat ryžiai blogai išverda piene. Todėl gaminant pienišką sriubą juos pirmiausia reikia išvirti sūdytame vandenyje ir tik po to supilti į pieną. Kad pieniška sriuba nepridegtų, virkite ją puode storu dugnu ir ant silpnos ugnies.
 
- Patyrę virėjai sriubą maišo iš lėto ratu. Taip jie išverda reikiamo tirštumo sriubą ir nesuardo daržovių.

- Išvirtoje sriuboje niekada nepalikite lauro lapų. Jis tinka tik baigiant virti sriubai, vėliau - tik gadina skonį. Pačioje pabaigoje į sriubą reikia dėti ir česnaką.

- Prieš nukeldami sriubą nuo ugnies, įpilkite į ją šiek tiek natūralių morkų, pomidorų ar kopūstų sulčių. Ši maža gudrybė patiekalui suteiks nepakartojamą skonį.

- Daržovių sriuboje nereikia virti ilgai. Kuo ilgiau tai darysite, tuo mažiau vertingųjų medžiagų jos išsaugos.

- Jeigu sriubą persūdėte, neskubėkite jos išpilti. Paimkite saujelę ryžių ir suriškite marlėje. Įdėkite ryšulėlį į sriubą. Ryžiai sutraukia druskos perteklių.
 
Apie bulves

- Keptas bulves sūdykite tik tada, kai jos jau bus gerokai apkepusios, priešingu atveju, šios byrės ir bus ne tokios skanios.

- Virtos bulvės bus skanesnės, jei virdamos į vandenį įdėsite 2-3 skilteles česnako arba krapų.

- Bulvių kotletai bus puresni, jei į juos įdėsite truputį sodos.

- Bulvių košės negardinkite šaltu pienu, nes ji taps pilkos spalvos. Košė bus šilkinė ir itin skani, jei į ją pilsite virinto pieno.

- Senos bulvės virdamos nepajuoduos, jei į vandenį įdėsite šaukštelį citrinų sulčių ir du gabalėlius cukraus.

- Jeigu į puodą, kuriame verda bulvės, įpilsite truputį raugintų agurkų ar kopūstų sunkos, bulvės nesubyrės.

- Nemalonus sušalusių bulvių skonis pranyks, jeigu prieš tai jas kelias minutes palaikysite šaltame vandenyje, o po to sudėsite į verdantį vandenį, į kurį, be druskos, dar įpilsite šaukštelį acto.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
seimininke
2009-09-29 18:31:11
bulves niekad neprisvils, jei kepsimt hot pan keptuvej, isigyjau visai netycia, varciau top shop kataloga, dar akcija buvo, gera keptuve isties, ir greitai iskepa ir nesvyla