• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Patarimai: verdame sriubą

Autorius: Eli.lt, Raimonda M.
2010-02-04 12:00:00

Patarimai: verdame sriubą
flickr.com nuotr.

Dabartinis sriubos supratimas susiformavo XVIII amžiuje. Iki tol buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, kai atsirado šaukštas, pradėjo populiarėti ir skystesnės sriubos. Kas gali būti maloniau šaltą žiemos vakarą už dubenėlį karštos sriubos? Tikriausiai nei viena iš mūsų neatsisakytų tokio malonumo. O kad sriubą išvirtume kuo skanesnę, pasidalinsime su jumis keliais naudingais patarimais.

  • Visus produktus sriubai parinkite šviežius, rūpestingai juos paruoškite – nuplaukite, nuskuskite, nupjaustykite visa, kas netinka maistui.

  • Ruošiant produktus svarbu ir jų supjaustymas, nes tai turi įtakos sriubos skoniui. Į vienos rūšies sriubą reikia dėti, pavyzdžiui, nepjaustytą morką, i kitą – pjaustytą šiaudeliais, į trečią – kubeliais. Todėl labai atidžiai skaitykite receptą. Dažniausiai jame būna nurodyta, kaip supjaustyti produktus.

  • Jei daržovių sriubą verdate su kruopomis, daržoves geriau supjaustykite smulkiai, kad greičiau išvirtų. Jei sriubą verdate su žirniais ar pupelėmis, daržoves reikėtų pjaustyti kubeliais. Kai daržoves verdate su pailgais makaronais, daržoves tinka pjaustyti pailgais gabaliukais.

  • Produktus į sriubą dėkite tam tikra tvarka, kad nė vienas nepervirtų ir sriuba nevirtų per ilgai, o būtų paruošta, kai bus minkšti visi į ją sudėti produktai. Pavyzdžiui, morkos verda ilgiau už bulves, pupelės – ilgiau už morkas.

  • Verdant sriubą mėsą dėkite į šaltą vandenį – tada sultinys bus stipresnis. Ruošiant antruosius patiekalus reikėtų daryti atvirkščiai: mėsą dėti į verdantį vandenį. Tada ji bus sultingesnė.

  • Užvirus atsiradusias putas nugraibykite, kad sultinys būtų skaidrus. Jeigu putų labai daug, geriau vandenį, kuriame verda mėsa, nupilkite ir užvirkite iš naujo.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:
Komentarai Siųsti draugui

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Eli.lt Testai