• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Puodelis sveikatos ir žvalumo

Autorius: Moters Savaitė
2014-01-18 18:00:00

Puodelis sveikatos ir žvalumo
freedigitalphotos.net
Vienas puodelis arbatos gali išgelbėti jus nuo blogos nuotaikos. Du puodeliai arbatos per dieną – nuo blogos savijautos. O trys puodeliai arbatos kasdien gali pakeisti jūsų gyvenimo kokybę!

Svarbiausia – pasirinkti tikrai gerą, kokybišką ir jums labiausiai tinkančią arbatą!

Žalioji arbata laikoma pačiu vertingiausiu ir daugiausia naudos mūsų sveikatai duodančiu gėrimu. Ji mažiausiai paveiki rūgimo procesui, šioje arbatoje daugiausia organizmui naudingų medžiagų. Beje, kai kurie specialistai įsitikinę, jog būtent žalioji arbata – pats naudingiausias organizmui produktas išvisų maistinių medžiagų ir augalų. Moksliškai įrodyta, kad šis gėrimas sulėtina senėjimo procesus, saugo nuo onkologinių ligų, spartina medžiagų apykaitą.

Juodojoje arbatoje yra nemažai kofeino, ji didina darbingumą ir žvalumą. Vidutinio stiprumo arbata gerina žarnyno peristaltiką, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, reguliuoja riebalų apykaitą organizme. Ilgai plikytoje, stiprioje arbatoje padaugėja tanino, jis sutraukia virškinamojo trakto gleivinę, o susijungęs su maistu baltymais taninas išskiria tanino rūgštį, kurios nuosėdos neigiamai veikia visą virškinimo procesą. Beje, stiprioje arbatoje išlieka mažiau vitamino B.

Baltoji arbata laikoma elitine. Ją gaminant atsižvelgiama į idealias oro sąlygas, įdedama daug rankų darbo. Šios arbatos aromatas ir skonis išsiskiria ypatingu švelnumu, baltojoje arbatoje susikaupę daugiausia eterinių aliejų. Ji teigiamai veikia savijautą, harmonizuoja pojūčius, padeda atsikratyti streso, stiprina nervų sistemą. 

Geltonoji arbata – bene rečiausiai sutinkama. Jos gaminimo procesas palyginti sudėtingas. Tikra geltonoji arbata anaiptol nėra išraiškingos geltonos spalvos. Jos arbatžolės tamsiai žalios, turi geltoną atspalvį. Iš išorės ji mažai kuo skiriasi nuo žaliosios. Tačiau užplikius šios rūšies arbatą iškart atsiskleidžia unikalus jos aromatas, primenantis sunokusius vaisius. Skonis lengvas, energingas. Tiesa, ši arbata žmones veikia skirtingai: vieniems gali suteikti žvalumo ir energijos, o kitus – atpalaiduoti ir raminti.

Pu-Er arbatoje labai mažai kofeino, tačiau ji žvalumą ir darbingumą kilsteli kur kas nei puodelis espreso. 

Kiek arbatos plikyti? Idealus matas – jūsų pirštai. Vienas pirštais paimtas žiupsnis arbatžolių – tai tinkamiausias arbatos kiekis būtent jums. Jei puodelis didesnis nei 170 ml – galima imti du žiupsnelius. 

Kiekvienas lašas reikalingas! Neskubėkite išpilti arbatos likučių! Iš jų galima pasigaminti patogių kosmetinių ledukų: supilkite arbatą į ledo formeles ir padėkite į šaldymo kamerą. Ryte tokiu arbatiniu leduku pamasažuokite veido odą. Juodoji arbata sutraukia poras ir šalina patinimus, žalioji arbata tonizuoja ir mažina raukšles, ramunėlių arbata ramina ir dezinfekuoja sudirgusią odą.

10 arbatos stebuklų

Kinų medicinoje įvairiems negalavimams lengvinti nuo seno naudojama arbata. Štai 10 jos kuriamų stebuklų, kuriuos, pasak kinų išminties, gali jums dovanoti bet kokios spalvos, bet – svarbiausia! – geros kokybės arbata:

Arbata išvaduoja nuo galvos skausmo ir nuovargio.

Arbata padeda gydyti alkoholizmą.

Arbata – maistingas produktas, padeda įveikti alkį.

Arbata padeda atsigaivinti per karščius.

Arbata suteikia žvalumo.

Arbata ramina, šalina stresą, nugena šalin nerimą ir nervingumą.

Arbata palengvina riebaus maisto virškinimą.

Arbata pašalina iš organizmo nuodus, šlakus ir toksinus.
 
Arbata ilgina gyvenimą.

Arbata didina intelektą ir skatina savęs pažinimą.


Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus