• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Delikatesai vaikų maitinime

Autorius: Eli.lt
2010-01-09 08:00:00

Delikatesai vaikų maitinime
jupiterimages.com
Tarp tėvų, o taip pat močiučių bei senelių, dažnai vyrauja nuomonė, kad vaiko organizmas pats pasirenka jam trūkstamas maistines medžiagas ir, nekreipiant dėmesio į ankstyvą mažylio amžių, jie neapsiriboja produktų pasirinkime. Neretai tėvai klaidingai įsitikinę, kad būtent delikatesai, dėl savo "ypatingo" maistinio vertingumo, padeda sustiprinti vaiko sveikatą po susirgimo. Tačiau, visa tai yra įsitikinimai.


Kas išsaugo produktui gyvybę?

 

Tai kodėl gi delikatesai ir produktai, kurie paveikti rimto pramoninio apdorojimo, netinka Jūsų mažylio maitinimui? Užtenka žuvį arba mėsą pasūdyti, parūkyti, termiškai apdoroti, pridėti reikiamus ingredientus  (tarp jų ir biologinius priedus), o geresniam išsaugojimui užkonservuoti, ir štai, ant Jūsų stalo jau pilnas delikatesų rinkinys. Bet ar tai nekenksminga, kaip atrodo? Pasiaiškinkime.


Sūdymas - tai sūdymo ingredientų kaupimosi produkte procesas. Šiam tikslui naudojama valgomoji druska, o produktų spalvos stabilizatoriumi dažniausiai būna azoto rūgšties natrio druska (nitritas). Nitritas, savo ruožtu turi būti gamintojo griežtai dozuojamas, nes esant neleistinoms koncentracijoms, yra toksiškas (nuodingas) organizmui. Vaikas blogai valgo, o aromatingi rūkyti gaminiai jam patinka, - kaip elgtis tokiu atveju? Būtinai mažyliui atsakykite, nes rūkymas – tai mėsos arba žuvies produkcijos konservavimo būdas medienos nepilno sudegimo produktais, kurie yra dūmuose arba rūkymo preparatuose. Priklausomai nuo medienos degimo produktų naudojimo būdo, išskiriamas dūminis, bedūminis ir maišytas rūkymas.

2 psl.
Puslapis 1 iš 12Kitas
Gairės: Jei Jūsų


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus