• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Sriuba vaiko pietums

Autorius: parengė L.Barzdaitienė
2011-10-06 13:15:00

Sriuba vaiko pietums
Dreamstime nuotr.
Sriuba – idealus patiekalas pietums kai atvėsta orai. Ji ne tik pasotina, bet ir stiprina imunitetą, gerina savijautą sunegalavus. Kaip išvirti sriubą, kad ji būtų ne tik skani, bet ir maistinga?

Košė – pusryčiams, sriuba – pietums. Kaip tik šie patiekalai daugeliui vaikų sudaro valgiaraščio pagrindą. Vėstant orams šilta sriuba tampa ypač dažna viešnia ant mūsų stalo. Kaip išvirti ją taip, kad liežuvį prarytų net ir išrankiausias valgytojas?

•    Visų pirma sriuba turėtų būti šviežia – tokioje išlieka daugiausia vitaminų ir mineralų.

•    Jei sriubos pagrindas – mėsos sultinys, svarbu žinoti, į kokį vandenį dėti mėsą. Jei ketinate mėsą palikti sriuboje – užpilkite ją šaltu vandeniu, užvirinkite ir pavirinkite reikiamą laiko kiekį, priklausomai nuo mėsos (geras sultinys verdamas net keletą valandų!). Taip sultinys labiau prisigers mėsos aromato. Bet jei ketinate mėsą panaudoti antram patiekalui ruošti – geriau dėkite ją į jau verdantį vandenį, kad išvirusi mėsa būtų minkštesnė ir gardesnė.

•    Verdant sriubą susidariusias sultinio putas būtina nugriebti – sriuba bus skaidresnė ir skanesnė.

•    Ne paslaptis, kad verdant daržoves dauguma jose esančių vitaminų žūva. Ką daryti? Pasirodo, vitaminus iš verdančio patiekalo išstumia aktyviojo deguonies molekulės. Kad taip nenutiktų, vos sudėjus daržoves rekomenduojama sriubą pavirti 5 minutes neuždengtą – kad išgaruotų didžioji dalis šių molekulių. O tam, kad išvytumėte ir užsilikusias, prieš uždengdama dangčiu įberkite į sriubą nedidelį žiupsnelį druskos. Likusią, skirtą patiekalui pagardinti, geriau berti prieš pat baigiant virti.

•    Daržoves į sriubą dėkite tam tikra eilės tvarka, atsižvelgdama į tai, kaip greitai jos verda. Pirmiausia dedamos ilgiausiai verdančios daržovės (pvz. pupelės, žirniai), vėliau – morkos, bulvės, svogūnas, kopūstai,galiausiai – minkštos ir greitai išskystančios: cukinija, baklažanas, moliūgas. Žalumynus geriausia dėti prieš pat virimo pabaigą – juos subėrus puodą uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus