• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Vėjaraupiai: kaip keičiasi kasdienis meniu?

Autorius: pagal Baby.homedama.ru
2011-11-07 10:37:00

Vėjaraupiai: kaip keičiasi kasdienis meniu?
Freedigitalphotos nuotr.
Ruduo – vėjaraupių protrūkio sezonas, kuris tęsiasi iki pat vasaros. Nors neretai susergama ir šiltuoju metų laiku. Dažnai spuogeliais su vandeningomis viršūnėlėmis išberiamas ne tik visas kūnas, bet ir burnos gleivinė. Kuo maitinti sunegalavusį vaiką?

Be abejo, jei burnos gleivinė išberta, visą meniu teks pritaikyti mažojo ligonio poreikiams – kad ryjant maistą jam kiltų kuo mažiau nemalonių pojūčių.

Svarbiausia – nemaitinkite vaiko prievarta! Net jei jis visai neturi apetito, versti nevalia – prarastas apetitas ir svoris grįš mažyliui pasveikus. O jei verstumėte, nemalonios valgymo ir prievartos asociacijos liktų ilgam.

Gali būti, kad vaikas nebenorės jam anksčiau itin patikusio maisto – užpuolus infekcijai produktų skonis jam atrodys kitoks.

Nepatartina duoti rūgštaus maisto: citrinos, kivių, vyšnių. Jie graužia burnos gleivinę, kurioje ir taip gali būti žaizdelių.

Pats geriausias maistas sergant vėjaraupiais – tai nuovirai ir sriubos. Ypač tinka avižų sėlenų, ryžių, perlinių kruopų košė. Ji švelniai slysta gomuriu ir gerkle sukurdama apsauginę plėvelę, taigi mažyliui ryti bus lengva.

Taip pat galima išvirti manų, avižinių dribsnių košės, sriubos su makaronais, daržovių gabalėliais. Jei mažylis nenoriai valgo, kad sriuba būtų maistingesnė sutrinkite joje vieną virto kiaušinio trynį.

Bet kokia liga sergant tiks ir pertrinta brokolių sriuba – ji ne tik lengvai virškinama, bet ir papildo organizmą seleno atsargomis.

Šiltą maistą derinkite su šviežiai spaustomis daržovių sultimis. Pavyzdžiui, morkų ir salierų sultys stiprina imunitetą ir spartina sveikimo procesą.

Susirgus vėjaraupiais rekomenduojama kasdienį valgiaraštį papildyti pieno produktais. Kambario temperatūros jogurtas, pusiau skystos košės, švelnus varškės kremas – visa tai puikiai papildys ligonio dienos meniu.

Jei vaikas sunkiai ryja mėsą, galite prisiminti pirmuosius jo gyvenimo metus ir mėsą bei daržoves sutrinti į košę, pagardinti ją sviestu ar grietine.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus