Avižiniai sausainiai - vasariška ir gaivu
Autorius: Eli.lt, WilijA
2009-06-05

Reikės:

100 g sviesto
1-1 ½ stiklinės paprastų avižų
2 šaukštai miltų
2-3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus

Kepimo milteliai, vanilinis cukrus, cinamonas arba kakava

Priedai pagal pageidavimą: smulkinti riešutai, razinos, kokoso drožlės, džiovinti vaisiai, saulėgrąžos ir pan.


Gaminimas:

Sviestą ištirpinti keptuvėje. Į ištirpintą sviestą supilti avižas, kepinti ant didelės ugnies, kol visą sivestą avižos sugeria. Prieš kepimo pabaigą, įdėti miltų ir truputį kepimo miltelių.
Kol avižos kepa,  kiaušinius išsukti su stikline paprasto cukraus ir pora šaukštelių vanilinio cukraus. Norint rudesnių sausainių, galima įbert truputį cinamono arba kakavos.
Viską sumaišyti ir sudėti norimus priedus. Dar kartą viską permaišyti. Tuomet dėlioti į formas, kaip paprastus sausainius arba iškloti kepimo skardą vientisa mase. SVARBU! Nedaryti iš tešlos storo sluoksnio.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje iki 30 min, kol visa mase sustandėja ir truputuką pagelsta.

Skanaus!

Pasiūlyk savo receptą redakcija@eli.lt