Jogurtiniai arbūzų ledai  4 
2008-08-01

"Gamma" nuotr.
Reikės:

1/4 stiklinės vandens
1/4 stiklinės cukraus
4 stiklinės susmulkinto ir išdarinėto arbūzo
1 stiklinė mažo kaloringumo jogurto
1 šaukštelis citrinos sulčių

Gaminimas:

Mažame prikaistuvyje sumaišykite vandenį ir cukrų. Virkite maišydami ant didelės ugnies, kol cukrus ištirps. Gautą masę perpilkite į siklinį indą ir leiskite atvėsti.

Sutrinkite arbūzą mikseriu arba trintuve, kol pasidarys vientisa masė.

Dideliame dubenyje sumaišykite trintą arbūzą, atšaldytą cukrinį sirupą, jogurtą ir citrinos sultis. Gautą masę perpilkite per sietelį, kad liktų tik sultys, o susidariusį tirštimą išmeskite.

Tokias paruoštas sultis šaldykite šaldiklyje apie 6 val. Galite šaldyti specialiuose ledukų paruošimo indeliuose.