Tiuringijos balandėliai
Autorius: Mama.lt
2012-01-19

Mama.lt
Paruošimas:
Nuo kopūsto nuimti apvytusius viršutinius lapus ir atskirti 8 didelius sveikus. Storąsias lapų gyslas šiek tiek apipjauti, nepažeidžiant lapų. Puode užvirti 1 l vandens, įdėti lauro lapelį, gvazdikėlius, įberti druskos ir cukraus, galiausiai supilti actą. Verdančiame vandenyje šiek tiek apvirti kopūsto lapus. Nuvarvinti skystį. Nuluptą ir susmulkintą svogūną kepinti 1 šaukšte riebalų, kol įgaus aukso spalvą. Mėsą išmaišyti su svogūnais, kiaušiniais, džiūvėsėliais, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Po 1/8 mėsos įdaro dėti į kopūsto lapus ir suvynioti. Balandėlius galima surišti siūlais, kad troškinant neišsileistų. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, balandėlius iš visų pusių apkepti, tada užpilti sultiniu ir vynu. Troškinti 30-40 min. uždengtus dangčiu. Ištroškintus balandėlius pagardinti grietine. Prie balandėlių tinka virtos bulvės ar bulvių košė.

Jums reikės:
acto (2 šaukštai)
cukraus (1 šaukštas)
druskos
gvazdikėliai (3)
kiaušiniai (2)
lauro lapelis (1)
maltos kalakutienos (400 g)
maltų džiūvėsėlių (40 g)
maltų juodųjų pipirų
mėsos ar paukštienos sultinio (1/8 l)
raudonojo kopūsto lapai (8)
sviesto (60 g)
svogūnas (1)
tarkuoto muskato riešuto
tirštos grietinės (2 šaukštai)
truputis sauso raudonojo vyno