Varškės apkepas su grietinės ir mėlynių padažu
Autorius: Mama.lt
2011-01-06

Mama.lt
Labai gardus varškės apkepas patiks ir mažiems, ir dideliems!
 
Jums reikės:
Cukrus (6 šaukštai)
Cukrus padažui (2 šaukštai)
Grietinė padažui (5 šaukštai)
Kepimo milteliai (1 arbatinis šaukštelis)
Kiaušiniai (4 vienetai)
Manų kruopos (8 šaukštai)
Mėlynės padažui (1 stilklinė)
Pienas (1 stilklinė)
Varškė (600 gramai)
 
Paruošimas:
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kol išbrinks. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, suberti varškę ir su blenderiu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas, pagardinti keliais lašais romo esencijos ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepti 180 C temperatūroje apie 30 – 40 minučių. Padažui paruošti sudėkite grietinę, mėlynes ir cukrų į indą ir išplakite su blenderiu. Skanaus!