Varškės keksas su šokolado gabaliukais  2 
2009-04-24

Mama.lt
Reikės:
110 g sviesto;
220 g varškės;
250 ml cukraus;
2 kiaušinių;
1 arbatinį šaukštelį vanilės
280 g miltų;
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
60 ml pieno;
160-200 g šokolado gabaliukų;
 
Viršui pabarstyti:
2-3 šaukštai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis cinamono;
2-3 šaukštai smulkintų riešutų.


Paruošimas

Išplakti minkštą sviestą, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos kreminės masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir dėti į kiaušinių masę. Pilti vanilę ir viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir viską dar kartą gerai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus. Dėti masę į riebalais pateptą skardą. Viršų pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir riešutais. Kepti 180 laipsnių temp. apie valandą, kol įbedus pagaliuką, ištraukus jis bus beveik visiškai švarus.