• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Apsilaižyk pirštukus: Varškės pyragas  3 
Autorius: Mama.lt
2009-06-12

Jums reikės:
grietinės arba jogurto (3 šaukštai)
vanilinio cukraus (1 arbatinis šaukštelis)
sviesto (200 gramų)
pertrintos varškės (400 gramų)
graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų (0.5 stiklinės)
kiaušinių (2 vienetai)
kondensuoto pieno (su cukrumi) (1 indelis)
kakavos (50 gramų)
cukraus (250 gramų)
miltų (250 gramų)

Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180?C. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją iškloti kepimo popieriumi.

Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranka, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba brendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršaus užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.

Ištraukus leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyragas bent kelis kartus skanesnis :)

Galima pirštus apsilaižyti, vienas skaniausių kada nors bandytų varškės pyragų!


 







Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus