• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Braškių tortas
Autorius: mama.lt
2010-05-13

mama.lt
Jums reikės:
35 proc. riebumo grietinėlė (400 gramai)
braškės (300 gramai)
braškių žėlė (1 pakelis)
brendis (2 šaukštai)
citrina (1 vienetas)
cukrus (150 gramai)
"Selga" šokoladiniai sausainiai (200 gramai)
sviestas (75 gramai)
vanilinis cukrus (1 arbatinis šaukštelis)
varškė (geriausiai pertrinta, pvz. Mūsų švelnioji) (400 gramai)
želatina (2 šaukštai)
 
Paruošimas:
Sausainius sutrupinkite (aš pvz. juos sudedu į celofaninį maišelį ir kelioliką kartų per jį stipriai perbraukiu kočėlu, kol lieka trupiniai), sumaišykite su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Dar kartais į sausainių masę įdedu 50 g. ištirpinto šokolado, tada pagrindas gaunasi toks labai šokoladinis :) Sausainių masę sudėkite į 26 cm skersmens apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais paspauskite, kad neliktų tarpų ir gautųsi apylygis pagrindas. Padėkite į šaldytuvą. Varškę mikseriu išplakite su 100 ml grietinėlės, cukrumu, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ant mažos ugnies ir sumaišykite su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišydami mikseriu supilkite į varškės masę. Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su varškės mase. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą kokioms 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruoškite želė: ištripinkite braškinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėliokite per pusę perjautas braškes ir atsargiai užpilkite želė. Geriausia žele pilkite ne srovele, o dėkite šaukštu, nes pilant per stipria srovele galima išmušti skyles varškės sluoksnyje. O tada viską į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings. Prieš patiekiant ant stalo, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėle ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais. Dar viršų galima papuošti plakta grietinėle ir braškėmis. Beje, kai neturite braškių, puikiai tiks ir kitos uogos, pvz. vyšnios ar mėlynės. Jeigu neturite uogų, galite daryti su vaisiais: bananais, persikais, nektarinais, mandarinais ir t.t. Jeigu po ranka neturite nei uogų, nei vaisių, galite želė sluoksnį daryti ir be jų. Vis tiek rezultatas bus labai šaunus. Patikėkit, pirštus apsilaižysit, tikriau be proto gardus ir lengvai pagaminamas torčiukas.
 
 
 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus