Bulvių vyniotinis su svogūnų padažu
2011-12-09

Mama.lt
Paruošimas:
Bulves nulupti, supjaustyti į kelias dalis ir išvirti. Kai jos šiek tiek atauš, sugrūsti košę ir palikti šaltai. 2 kiaušinius išplakti su miltais, sviestu ir pipirais. Kiaušinių plakinį supilti į dubenėlį su bulvių koše ir išminkyti tešlą. Ant džiūvėsėliais apibarstytos lentelės iškočioti 1 cm storio tešlos lakštą. Į dubenėlį su malta mėsa sukrėsti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti (kad masė būtų skysta), apibarstyti petražolėmis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išminkyti. Paruoštu faršu aptepti tešlos lakštą ir susukti vyniotinį. Nuluptus svogūnus supjaustyti žiedeliais ir 15 min. pavirti 1/4 l vandens, pagardinto kepsnių padažo milteliais. Padažą patiekti padažinėje. Vyniotinį supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti su sviestu. Skanu valgyti su konservuotais ar raugintais agurkais.
Jums reikės:
bulvių (1 kg)
druskos (1/4 šaukštelio)
džiūvėsėlių (100 g)
grietinės (4 šaukštai)
ištirpinto sviesto (4 šaukštai)
juodųjų pipirų (1/2 šaukštelio)
kapotų petražolių (6 šaukštai)
kepsnių padažo miltelių (2 šaukšteliai)
kiaušiniai (3)
maltos mėsos (250 g)
miltų (2 šaukštai)
sviesto su žalumynais (1 šaukštelis)
svogūnų (200 g)
Komentarai Siųsti draugui