• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Desertas "Tiramisu"  4 
2008-05-14

tai TIKRO tiramisu receptas 10 porcijų: 450 g mascarpone sūrio, 75 g persijotos cukraus pudros, 125 ml kavos likerio, 90 g sutarkuoto šokolado, 450 ml plakamos grietinėlės, 2 šaukšteliai kavos esencijos, 18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)

1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).

2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.

3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml). 4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo…), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės.

Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)

5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.

6. Šaldykite desertą min. 4 val.


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus