• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Foto: Žiedinių kopūstų apkepas  4 
2008-10-24

Reikės:

didelis žiedinis kopūstas
stiklinė maltų džiuvėsių
šaukštas manų kruopų
200 g virto kumpio ar rūkytos dešros.
150 g fermentinio sūrio
1/2 stiklinė grietinėlės
2 kiaušiniai
aliejaus


Gaminimas:

Kopūstą, kitaip dar vadinamą kalafiorą, išskirstyti į žiedynus, juos nuplauti, suberti į pasūdytą, verdantį vandenį ir apvirti truputį. Atšalusius žiedynus apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsių bei manų kruopų mišinyje. Kepti įkaitintuose riebaluose, kol gražiai apskrus. Į kepamą įndą sudėti sluoksnį žiedinių kopūstų, ant viršaus - supjaustytą kumpį ar dešrą ir tarkuoto sūrio dalį. Sudėti likusius kopūstus, supilti grietinėlę ir paskirstyti likusį sūrį. Kepti karštoje orkaitėje 15 - 20 min.


Eli.lt forumo narės receptas. Pasiūlyk ir savo.


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus