• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Gaivus pyragas su vaisiais ir uogom
Autorius: Mama.lt
2011-04-07

Jums reikės:
Apelsinai (vidutiniai) (2 vienetai)
Braškių (100 gramai)
Cukraus (100 gramai)
Druskos (2 gramai)
Grietinėlės (40 gramai)
Jogurto SMILGA su obuolių ir kriaušių gabaliukais (500 gramai)
Kiviai (2 vienetai)
Mėlynių (50 gramai)
Miltų (300 gramai)
Sviesto (200 gramai)
Tryniai (2 vienetai)
Želatinos (80 gramai)
 

Paruošimas:
Trapios tešlos gaminimas Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Dėti į krepšelio kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min. Atvėsinti ir atsargiai išimti iš kepimo formos. Įdaras Želatiną išbrinkinti, jai išbrinkus ištirpdinti karšto vandens vonelėje, tik neperkaitinti. Paruoštą želatiną supilti į jogurtą ir padėti į šaldytuvą pastingti. Į paruoštą krepšelį supilame pastingusį jogurtą ir apdedame supjaustytais vaisiais, vidurį paliekant tuščią. Į vidurį sudėti braškes ir mėlynes. Vaisius aplieti ("Dr.Oetker" skaidria želė) pagal nurodymus ant pakelio paruošta žele ir palaikykite kol sustings. Skanaus. 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus