• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Įdaryta kiaulės karka
Autorius: Mama.lt
2011-12-05

Paruošimas:

Atsargiai nudirti karkos odelę (tik nepjaustyti). Mėsą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su kapotais graikiniais riešutais, apibarstyti kapotomis petražolėmis ir pipirais. Odelę įdaryti paruoštu faršu ir užsiūti. Į keptuvą suberti supjaustytas daržoves, dėti įdarytą karką ir užpilti vandeniu (vanduo tik šiek tiek turi semti mėsą). Sudėti kaulus ir virti, kol karka suminkštės (apie 2 val.). Išvirusią karką nusausinti ir apkepti ant grotelių apie 15 min., kol gražiai parus. Dažnai laistyti alumi. Padažo paruošimas: puode ištirpinti sviestą, pakepinti miltus, padidinti ugnį. Kai miltai suputos, supilti pusę karkos nuoviro ir užvirinti. Pagardinti sultinio milteliais ir druska. Padažą 10 min. virti ant silpnos ugnies. Tinka valgyti su virtomis morkomis ir briuseliniais kopūstais, patroškintais svieste, su virtomis bulvėmis.
 
 
Jums reikės:

alaus (1/8 l)
čiobrelių
graikinių riešutų (50 g)
juodųjų pipirų (1/2 šaukštelio)
kiaulės karkos (1 kg)
lauro lapelis (1)
mėsos sultinio miltelių (1 šaukštelis)
miltų (30 g)
poras (1)
ryšeliai petražolių (2)
salierų lapkočių
sviesto (40 g)
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus