• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Idėja pietums: užkepėlė  1 
2008-08-08

"Gamma" nuotr.
Tešlai reikės:
200 ml pieno
25 g mielių
30 g sviesto ar margarino
1 kiaušinio
1 vidutinės virtos bulvės
cukraus, druskos
miltų

Įdarui reikės:
4 vidutinių svogūnų,
200 g karšto rūkymo kumpio
1 didelio pomidoro
1 mocarelos sūrio rutulio
2 valg. šaukšto pomidorų padažo

Paruošimas:

Užkaitinti pieną, jame ištirpinti sviestą, įberti druskos, cukraus, persijotus miltus. Indelyje ištirpinti mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palaikyti šiltai, kol jos pradės kilti ir supilti į tešlą, įdėti sumaltą bulvę, išmaišyti, užberti ant viršaus dar miltų ir pastatyti šiltai kildintis. Prieš pabaigą supilti išplaktą kiaušinį.

Kol tešla kyla, reikia paruošti įdarą.

Supjaustyti kubeliais svogūnus ir pakepinti aliejuje, supjaustyti juostelėmis kumpį ir sudėti į jau apkepusius svogūnus, dar keletą minučių pakepinti, sudėti pamidorų padažą ir išjungti viryklę. Pomidorą užpilti verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupti odelę, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Mocarelą (gali būti ir su prieskoniais) taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais.

Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti, vieną lakštą pakloti ant skardos ir sudėti keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberti mocarelą ir pomidorus, uždengti kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukti, kad kepant neišbėgtų įdaras. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, keptih 30 min.

Eli.lt forumo narės receptas. Pasidalinkite patirtimi ir Jūs.


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus