• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Kalėdinė antis  1 
2008-12-18

Eli.lt, "Gamma" nuotr.

Reikės:

2-3 kg antis
100 g minkšto sviesto
sauja petražolių (be kotelių)
sauja šalavijų lapelių
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis pipirų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus


Patiekalo užbaigimui:


1kg bulvių (geriau miltingesnės)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis pipirų
2 valgomasis šaukštas anties taukų
čiobrelio šakelių


Gaminimas:

Įkaitinti orkaitę 230 C. Paruošti antį, nuplauti ir nusausint. Atlaisvint odelę ties krūtine nuo mėsos (tik nenupjauti). Sumaišyti sviestą su smulkintom petražolėm ir šalaviju, tada viską sudėti į kūginį maišelį ir įpurkšti ančiai po oda. Ištepti antį aliejum, pabarstyti druska, pipirais įdėti į metalinę skardą ir kepti 1.5 val.

Tikrinti, įsmeigti iešmą į storiausią anties vietą, iš kiaurymės turi pasirodyti skaidrios sultys - reiškia iškepus. Keptą antį perkelti į lėkštę ir leisti "pailsėti" ~10 min prieš pjaustant.

Norint tiekti anties skonio padažą. Į skardą, kurioj buvo antis, įpilti 500ml vandens, uždėti ant liepsnos ir virint, kol visi aromatai susigers. Tada nugriebt visus riebalus esančius paviršiuj. Perkošti į puodą ir nuvirint 1/3 skysčio. Norint tirštesnio padažo, galima įdėti 1-2 arbatinius šaukštelius kukurūzų krakmolo. Koreguoti skonį su prieskoniais ir tiekti su mėsa.

Bulves, nuskusti perpjauti per pusę ir virti pasūdytame vandeny, kol suminkštės, bet nepervirs. Sudėti į skardą, apibarstyti druska pipirais, apkaišyti čiobreliais, įdėti anties taukus ir likus 30 min iki anties kepimo pabaigos įdėti į orkaitę. Kpti kol gražiai apskrus.


Eli.lt forumo narės receptas.

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus