Kokosinis obuolių pyragas su baltojo šokolado glaistu
2012-10-05

Ištrinti iki pūrumo
sviestą su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant. Sudėti
pieną ir kokosų ekstraktą, viską gerai išmaišyti. Įsijoti miltus, kepimo
miltelius ir sudėti kokoso drožles, viską gerai išmaišyti. Įmaišyti
obuolius.
Tešlą supilti į riebalais išteptą arba išklotą kepimo popieriumi skardą
ir kepti iki 170-180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes arba kol
patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.
Išėmus iš orkaitės pyragą palikyti 10 min.prieš išimant iš skardos.
Išėmus iš skardos pilnai atvėsinti ant grotelių.
Puode pakaitinti grietinėlę, kol beveik užvirs. Nuimti nuo ugnies ir
įmaišyti šokoladą. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Palikti tiek
tiek pravėsti, tada kai šokoladas šiek tiek patirštės užpilti ant
pyrago, ant viršaus pabarstyti kokoso drožlėmis.
Jums reikės:
kiaušiniai (3 vnt.)
obuoliai (nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais) (4 vnt. )
miltų (2 stiklinės)
kokoso drožlių (1 stiklinė + 2 v.š.)
kepimo miltelių (1 a.š.)
grietinėlės (50 ml )
cukraus (1 stiklinė)
baltojo šokolado (100 gr.)
pieno (50 ml.)
sviesto (kambario temperatūros) (125 gr.)
Komentarai Siųsti draugui