Lakštiniai su kalakutiena
2012-04-13

Mama.lt
Paruošimas:
Kalakutieną užpilti vandeniu, puse porcijos vyno, įdėti pipirų, lauro lapelių, svogūną, salierą, druskos ir troškinti apie valandą. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Nupilti 1 l sultinio. Lakštinius suleisti į karštą vandenį, palaikyti keletą min., nuvarvinti ir suleisti į šaltą vandenį. Tuomet juos išimti ir nusausinti. Supjaustyti svogūną ir porą, viską pakepinti 50 g sviesto su susmulkintu česnaku. Nuimti nuo ugnies. Likusiame svieste pakepinti miltus su svogūnais, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Tuomet į keptuvę supilti likusį vyną ir sultinį. Užvirinti ir dar 4-5 min. virti nuolat maišant. Nuimti nuo ugnies, sudėti čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais. Į kepimo formą įpilti šiek tiek padažo. Po to sluoksniais dėti lakštinius, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą. Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lakštinis ir padažas. Viršų pabarstyti likusiu sūriu ir smulkintais riešutais. Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Jums reikės:
baltojo vyno (300 ml)
čederio sūrio (50 g)
česnako (1-2 skiltelės)
druskos (0)
kalakutienos filė (1.5 kg)
lakštinių (200 g)
lauro lapelių (0)
maltų juodųjų pipirų (0)
miltų (90 g)
neriebios grietinėlės (280 g)
parmezano sūrio (4 šaukštai)
salierai (2)
sviesto (150 g)
svogūnai (2)
svogūnų laiškų (450 g)
tarkuoto sūrio (175 g)
žemės riešutų (3 šaukštai)

Komentarai Siųsti draugui