• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Lašiša su grybais ir porais
Autorius: Mama.lt
2011-10-27

Paruošimas:
 Pirmiausia paruoškite marinatą: imbierus sutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, sojų padažu, sezamų aliejumi, klevų sirupu ir nutarkuota apelsino žievele. Marinatą užvirinkite ir atvėsinkite. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir palikite 30 min., kad pasimarinuotų. Tada iškepkite karštoje orkaitėje ir padėkite šiltai. Porus nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalėliais. Grybus nuvalykite, irgi supjaustykite. Grybus ir porus pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus dėkite lašišų gabalėlių. Žuvies patiekalas paruoštas!

Jums reikės:
 400 g lašišų filė 
 Apelsino sultys (1.5.)
 gabalėlis imbierų šaknies.

 M a r i n a t u i: 
 miško grybų (300 g.)
 nutarkuota pusės apelsino žievelė, 
 pagal skonį druskos, 
 pipirų, 
 porai (2.)
 šaukštai sojų padažo (2.)
 šaukštas klevų sirupo, 
 šaukštas sezamų aliejaus,
 šaukštas sviesto.
 
 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus