• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Margasis keksas
Autorius: Rama
2010-11-19

Šiek tiek pieno, šiek tiek šokolado ir galėsite smaguriauti ypač skanų ir kvapnų keksą.
 
Jums reikės:
cukraus (170 gramų)
druskos (1 arbatinis šaukštelis)
kepimo miltelių (1 arbatiniai šaukšteliai)
kiaušiniai (2 vienetai)
miltų (220 gramų)
pieno (130 mililitrų)
Rama margarino kepiniams (kambario temperatūros) (120 gramų)
šokolado (100 gramų)
 
Paruošimas:
Taip pat reikės: 100 g irisinių saldainių arba saldainių su kremo įdaru (pagal pageidavimą), žiupsnelis kakavos miltelių Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais. 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus