• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Maskvietiškas žuvies apkepas
Autorius: Mama.lt
2011-01-24

Mama.lt
Jums reikės:
kietai virti kiaušiniai (2 vienetai)
bulvės (6 vienetai)
fermentinis sūris (30 gramų)
gietinė (1 indelis)
kvietiniai miltai (2 šaukštai)
svogūnai (3 vienetai)
virti grybai (150 gramų)
žuvies file (500 gramų)
 
Paruošimas:
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvie file supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia, pridėkite sviesto.
 
Kitoje keptuvėje svieste apkepkite griežinėliais suraikytas bulves, jas irgi pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais. Kiaušinius supjaustykite ketvirčiais, grybus susmulkinkite. Apkepo formą ištepkite sviestu, tada dėkite jūros lydekos gabaliukus, ant viršaus kraukite bulvių griežinėlius, paskui svogūnų pusžiedžius, tada kiaušinių ketvirčius, berkite grybus.
 
Kiekvieną sluoksnį pabarstykite kapotais krapais ir petražolėmis. Ant viršaus pilkite grietinę ir barstykite tarkuotu sūriu.
 
Šaukite į karštą orkaitę ir iškepkite. 
 

 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus