Mažučiai varškės pyragėliai
2010-04-15

mama.lt
Jums reikės:
abrikosų uogienės (12 arbatiniai šaukšteliai)
citrinos sulčių (0.5 šaukštas)
cukraus (70 gramų)
dar abrikosų uogienės (6 arbatiniai šaukšteliai)
kiaušinis (1 vienetas)
paprasto vienasluoksnio vafliuko (0.5 pakelio)
šviežių mėtų šakelių (nebūtina) (2 vienetai)
tepamos varškės (pvz "President") (225 gramų)
vanilės ekstrakto
(arba migdolų, jei jums labiau patinka) (0.5 arbatinis šaukštelis)
Paruošimas:
iš vaflių su stiklinėle ar pan. išspauskite 12 skrituliukų tokio dydžio, kokio diametro turite popierines keksiukų formeles. Į keksiukų kepimo formą sudėkite jų popierines formeles, tada į jas sudėkite po vieną vafliuko skritulėlį. ant jo uždėkite po šaukštelį abrikosų džemo ir uždenkite vel po vieną skrituliuką, paspauskite. Taip galite dar keletą sluoksniuku padaryti. (arba vietoj viso šito naudoti skritulėlius išspaustus iš vanilinio pertepto vaikiško vaflio) tepamą varškę ištrinti su cukrumi iki vientiso kremo Įmušti kiaušinius, citrinos sultis (pusę šaukšto) bei vanilės ekstraktą (pusę šaukštelio) viską gerai išmaišyti ir supilstyti į keksiukų formeles ant vaflių sluoksnio taip, kad iki keksiukų viršaus liktų apie ketvirtadalis laisvas. Pakepti 20-25 minutes 180C, kol viduriukas sutvirtės Išėmus leisti atvėsti ir ant atvėsusio pabarstyti labai smulkiai supjaustytų mėtos lapelių (galima ir puošti mažučiais lapiukais) ir uždėkite ant kiekvieno po vieną šaukštelį abrikosų uogienes. Laikykite šaldytume iki patiekimo.
Skanaus!
Komentarai Siųsti draugui