• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Medaus tortas
Autorius: mama.lt
2010-04-01

mama.lt
Jums reikės:
 
1 stiklinė cukraus;
 
3 šaukštai medaus (galima ir daugiau);
 
100g.natūralaus sviesto;
 
3 kiaušiniai;
 
2šaukšteliai kepimo miltelių;
 
5stiklinės miltų kremui (pertepimui);
 
1ltr.natūralios grietinės;
 
1stiklinė cukraus;
 
1citrina.
 
Paruošimas
Pilti cukrų, sviestą, medų į dubenį ir tirpinti ant garų. Praaušus įmušti kiaušinius ir viską išmaišius dėti miltus su kepimo milteliais. Gautą tešlą iškočioti blyno formos. Aš asmeniškai turiu tokią apvalią formą,tai ant jos ir kočioju. Ją ir kočėlą vilgau aliejum (kad neliptų). Blynelį stengtis daryti plonesnį ir pašauti į 200laipsnių orkaitę,kol gražiai pagels. Kol vienas kepa,kočioti kitą blyną.Jei kuris sutrupės (suluš), panaudosite jį trupinukų gamybai,kurių reikės torto papuošimui.
 
Pertepimui
 
Grietinę išmaišykite (ar išplakite mikseriu) su cukrum, išspauskite į ją citrinos sultis ir įtarkuokite citrinos žievelės.
 
Tada kiekvieną blyną kruopščiai pertepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito ir palikite kelioms valandoms sudrėkti (galima palikti per naktį).
 
Sulūžusius "blynus" sumalu mėsmale. Gautais  trupiniais apdedame torto šonus ir patį viršų. Puošimas - fantazijos reikalas. Naudoti galima šviežius vaisius ar konservuotus. Kaip sugalvosite pačios.
 
Iš tikrųjų, tortas gaminamas gana greitai ir yra labai skanus. Šioje nuotraukoje esančio tortuko pakanka 10žmonių.
 
Pertepimus galima daryti ir su parduotuvėje pirktais biskvitais, bet pačių kepti blyneliai kur kas skaniau.
 
Skanaus!
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus