• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Naminis medaus tortas
2008-12-29

Eli.lt, "Gamma" nuotr.
Reikės:

1 stiklinė "Medučio" medaus,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
1 pakelis sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos


Gaminimas:

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepama apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštu cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus