• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Netradicinė lydeka
Autorius: mama.lt
2010-06-23

mama.lt
Kadangi šis savaitgalis neeilinis, siūlome Jums pagaminti neeilinį patiekalą. Net neabejojame, jog juo tikrai bus nustebinti visi Jonai ir visos Janinos. Malonaus gaminimo ir jaukių akimirkų!
Jums reikės:
 
,,Kotanyi'' prancuziškų žalumynų (2 arbatiniai šaukšteliai)
,,Malsenos'' maistiniai kviečių gemalai (3 šaukštai)
batono riekelės (2 vienetai)
citrininiai žuvies prieskoniai (2 arbatiniai šaukšteliai)
didelė lydeka (1 vienetas)
druska (2 arbatiniai šaukšteliai)
jūros ludekos,lašišos, saidos, ar silkės filė (500 gramai)
kiaušinis (2 vienetai)
krakmolas (1 šaukštas)
pienas (50 gramai)
sūdyti lašinukai (200 gramai)
 
Paruošimas:
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, bei lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius. Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės  gabaliukus, patikrinti, ar nėra kaulų, apibarstyti prieskoniais, pavolioti plaktame kiaušinyjė, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. į lydekos odą kloti faršo, per vidrį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200l. temp. orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę. Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
 
 Skanaus!     
 

 
 

 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus