• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Netradiciškai: Morkų ir ryžių kotletai su imbierais ir medumi
2009-03-03

Edieta.lt
Keturiems asmenims
Gaminimo laikas: 50 minučių

Morkų nauda sveikatai niekas neabejoja. Kadangi kotletai kepa orkaitėje, o ne riebaluose, patiekalo maistinė vertė ypač didelė. Galima rinktis sveikesnius ruduosius ryžius.


Reikės:

100 ml ryžių
½  kapoto svogūno
1 šaukštas kapotų petražolių
2 tarkuotos morkos
1 kiaušinis
1 šaukštelis kapotų imbierų
2 šaukšteliai medaus
1 šaukštas džiūvėsėlių


Gaminimas:

Išvirkite ryžius. Sutarkuokite morkas. Pridėkite kiaušinį, kapotus imbierus, medaus, svogūnų, petražolių ir džiūvėsėlių, gerai išmaišykite. Palaukite, kol ryžiai truputį atvės ir įmaišykite į masę. Kepimo formą arba orkaitės keptuvę  ištepkite aliejumi. Masę šaukštu dėkite į keptuvę, formuokite apvalius kotletus ir kepkite 220 °C temperatūros  orkaitėje 15 minučių, kol kotletų paviršius dailiai pagels.

Skanaus!



Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus