• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Pievagrybiais įdarytas karpis
Autorius: mama.lt
2010-04-21

mama.lt
Jums reikės:
bandelė(nesaldi) (1 vienetas)
karpis (1.5 kilogramo)
kiaušiniai (2 vienetai)
margarinas (1 šaukštas)
petražolių (0 vienetai)
pieno (0 stilklinė)
pievagrybių (10 vienetai)
sviesto (1 šaukštas)
 
Paruošimas:
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir ‘’užsegama’’ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis. Prieš dedant į orkaitę, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiuoju ištirpintu sviestu. Kepama 45 - 60 minučių. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu. Žuvis bus iškepusi, kai, paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys. 
 
 

 


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus