• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Pyragas su moliūgais ir morkomis
Autorius: mama.lt
2010-10-29

mama.lt
Ilgąjį savaitgalį nudžiuginkite savo artimuosius itin skaniu bei sveiku pyragu su moliūgais ir morkomis! Skonis nuostabus, išmėginkite ir Jūs!
 
Jums reikės:
Cukrus (220 gramų)
Druska (10 gramų)
Kiaušinis (2 vienetai)
Miltai (180 gramų)
Moliūgai (500 gramų)
Morkos (500 gramų)
Sviestas (100 gramų)
Vanilinis cukrus (1 arbatiniai šaukšteliai)
 
Paruošimas:
Miltus trinkite su kambario temperatūros sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite 1 kiaušinį, berkite cukraus 20 g, druskos, citrinos ekstrakto ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa ir palikite 3 valandoms šaldytuve, kad tešla sustingtų. Tada išdėlioti tešlą ant kepimo formos ir užlankstyti kraštus, kad tolygus sluoksnis pasiskirstytų tešlos ant formos. Subadyti šakute, ir kepti 180 0C orkaitėje apie 15 minučių. Moliūgus ir morkas nulupkite, iš moliųgo pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sutarkuoti viską kartu per bulvių tarkavimomašiną. Tuomet skystimą nusiunkiame, kad liktų tik minkštimas. Atskirkite trynį nuo baltymo. Baltymą suplakite iki standžių putų. Į morkų ir moliųgų minkštimą įleiskite kiaušinių trynį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite plaktą baltymą. Visą masę supilkite į tešlos krepšelį, statykite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių. Skanaus!
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus