Rabarbarų apkepas 2
2008-06-20

5-8 supjaustyti rabarbarų lapkočiai
gabalėlis sviesto
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai balto vyno
Apkepo paviršiui
6 šaukštai miltų
3 šaukštai sviesto
6 šaukštai cukraus
2-3 šaukištai sezamo sėklų
2-3 šaukštai cukraus pudros
Gaminimas:
Rabarbarus 5-6 minutes pakepinti svieste. Suberti cukrų, supilti vyną ir dar kelias minutes patroškinti ant silpnos ugnies.
Miltus ir likusį sviestą gerai išminkyti iki vientisos masės, suberti cukrų ir sezamo sėklas, suformuoti vienodo dydžio trupinėlius.
Rabarbarų masę supilti į karščiui atsparų indą, sudėti tešlos trupinėlius, užberti cukraus pudros.
Kepti 220 laipsnių karštumo orkaitėje 8-10 min., kol viršus gražiai pagels.
Komentarai Siųsti draugui