• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
"Snikeriniai" pyragaičiai  5 
Autorius: Eli.lt
2009-04-02

Reikės:

1,5 pakelio Selgos migdolinių sausainių
100 g riešutų sviesto (arba kavamale sumalti 100g žemės riešutų (prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje) ir sumaišyti su 50 g. tirpinto sviesto)
1 skardinės konsenduoto pieno su cukrumi
100 g juodo šokolado, supjaustyto mažais gabaliukais
100 g balto šokolado, supjaustyto mažais gabaliukais
4 šaukštai kokoso drožlių (jei neturi, skanu ir be jų)


Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, galima sudėti sausainius į maišelį, jį iškočioti su kočėlu). Šią masę sumaišyti su riešutų sviestu arba skrudintais riešutais su sviestu. Į sausainių masę galima įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.

Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio).

Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir smulkintą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau supjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :)


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus