• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Šokoladinis obuolių pyragas  1 
Autorius: Mama.lt
2009-10-06

Jums reikės:
kakava (2 šaukštai)
malti riešutai (125 gramai)
vanilinis cukrus (2 arbatiniai šaukšteliai)
obuoliai (5 vienetai)
kiaušiniai (4 vienetai)
cukrus (200 gramų)
miltai (200 gramų)
sviestas (200 gramų)
pieniškas šokoladas (1 plytelė)


Paruošimas:
Kambario temperatūros sviestą išlydome ir ištriname su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus indigrientus: cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą, galiausiai supilame miltus, sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių, išmaišome tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles apšlakstome romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.

Susegamą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę.

Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, atvėsiname. Galiausiai ištirpiname pienišką šokoladą ir juo apipilame pyrago viršų.  
 
Dalyvauk rudens gėrybių konkurse ir lamėk prizų!


Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus