• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Šokoladinis obuolių pyragas
Autorius: Mama.lt
2011-03-03

Mama.lt
Labai lengvas ir skanus pyragas, kuris suteiks palaimos ir pasaldins jūsų gyvenimą.
 
Jums reikės:
cianamonas (1 arbatiniai šaukšteliai)
cukrus (200 gramai)
kakava (2 šaukštai)
kiaušiniai (4 vienetai)
malti riešutai (125 gramai)
miltai (200 gramai)
obuoliai (5 vienetas)
šokoladas (1 pakelis)
sviestas (200 gramai)
vanilinis cukrus (2 arbatinis šaukštelis)
 
Paruošimas
Kambario temperatūros sviestą išlydome iki purumo ir išmaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išsukame iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus indigrientus (cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą), galiausiai supilame miltus, (sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių), išmaišome tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles galime apšlakstyti romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite. Ištirpinkite šokoladą ir juo apipilkite pyrago viršų.
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus